Bátorító sorok mindenki épülésére…

„Vagy igazam van, vagy boldog vagyok.”
(Nagy Zsóka)

„Az igazi hatalom lemond a hatalom erőszakosságának lehetőségéről.”
(ismeretlen)

„A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége.”
(Dan Millman)

„Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak. Egyszerűen csak szeress, és fontos leszel.”
(Simon András)

„Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse öt igazán."
(Goethe)

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek. 
Békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok."
(Jer.29,11)

"Hiszem, hogy Isten mindenből, még a legrosszabból is tud és akar jót kihozni. Ehhez olyan emberekre van szüksége, akik mindent a legjobbra fordítanak.
Hiszem, hogy Isten minden bajban annyi ellenálló erőt ád, amennyire szükségünk van. De sohasem adja meg előre, hogy bizalmunkat ne önmagunkba vessük, hanem egyedül csak őbelé. Ennek a hitnek a jövőtől való minden rettegésünket le kell győznie.
Hiszem, vétkeink és tévedéseink sem hiábavalóak, s hogy Istennek azokkal sincs nehezebb dolga, mint vélt jó cselekedeteinkkel.
Hiszem, hogy Isten nem valami időtlen végzet, hanem őszinte imádságokra és felelős tettekre vár, és válaszol is azokra."
(Bonhoeffer)

„A házasság nem csak arról szól, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt, azt is jelenti, hogy mi, megfelelő személlyé válunk.”
(mai ige)

Egy fiú közölte az édesapjával, hogy mennyire megbánta, hogy megházasodott. Érdekes tanáccsal látta el az apa a fiát.
„Másfél évnyi házasság után jöttem rá, hogy ez nem nekem való. A feleségemmel még a líceumban találkoztunk, 15 éves voltam. Kezdetben barátok voltunk, ez 10 évig tartott, azután eldöntöttem, hogy én többet szeretnék ettől a kapcsolattól. Így összejöttünk, és nagyon boldogok is voltunk. Azonban mindig amikor szóba került a házasság, egyre inkább azt éreztem, hogy félek.
Készen állok én erre?
Ez vajon a legjobb döntés?
Kim az, akivel le szeretném élni az életem?
Mindig boldogok leszünk?
Ezekre a kérdésekre kerestem a válaszokat. Egy este mindezt elmondtam édesapámnak.
Apám rám mosolygott, és azt mondta: „Fiam, te kissé egoista vagy! Leegyszerűsítem neked a dolgokat: a házasság nem neked való. Ne azért házasodj meg, hogy boldog legyél, hanem azért kösd össze az életed valakivel, hogy még boldogabb lehess. A házasság a családalapítás szempontjából fontos, hogy a gyerekeid biztonsága, boldogsága némiképp garantálva legyen. A házasság nem rólad szól, hanem arról a szövetségről, és arról az emberről, akihez tartozol.”
Ekkor döbbentem rá, hogy Kim az, akivel együtt akarok élni, ő a legjobb választás. Rájöttem arra, hogy boldoggá akarom tenni, hogy minden nap lássam a mosolyát, és, hogy legyen egy boldog családunk.
Édesapám tanácsa lesokkolt. Őszinte szavai hatottak, mert felismertem azt, hogy ha Kim-et boldoggá teszem, én is boldog leszek.
Az igazi házasság sosem rólunk szól, hanem arról, akiért rajongunk, akit szeretünk, akinek az álmaiért, vágyaiért mindent megtennénk.
Szeretném, ha mindenki megértené, házasember, házasság előtt álló férfi, nő, vagy bármely agglegény, hajadon, hogy a házasság nem magunkról szól, hanem a másik félről, a családról. És bármilyen paradoxon, de minél több szeretet adsz, annál több szeretetben lesz részed!” (ismeretlen)

"Egy nőt úgy lehet megérteni, ha szeretjük. És ha szeretjük, akkor már nem is kell megérteni." (ismeretlen)

"Türelem az, amikor megengedjük valakinek, hogy ne legyen tökéletes." (Gary Chapman)

„Ne félj, csak higgy!” – szól a Lélek.
Ne félj, csak higgy az IGÉnek!
Akik hisznek, élve élnek,
akik nem hisznek, félve élnek.”
(Füle Lajos)

 „Fordítsd az arcodat a Nap felé és minden árnyék mögéd kerül!“
(Helen Keller)