Munkahelyi konfliktusok

A hatalmi harcok közepette, a túlterheltség miatt csak idő kérdése, mikor alakul ki munkahelyi konfliktus. A konfliktus megoldását csak nehezíti, hogy az emberi természet jellemzője a félelem: félelem a hatalomtól, az egzisztencia elvesztésétől, a félelem tudja generálni életünket, létünket.

Ha egy főnök nem alakít ki bizalmas légkört, nem teszi lehetővé munkatársai számára, hogy problémáikat őszintén elmondják, vagy megtorlástól, a vezető haragjától kell rettegniük, a dolgozók akaratukon kívül álarc mögé bújnak. Ez mindenképpen korlátozza az egészséges kommunikációt, így számtalan félreértésre ad lehetőséget, s állandósulnak a kínos mosolyok. Természetes következmény, hogy a kényszerű konfliktuskerülés megmérgezi a munkahelyi légkört, egyre kedvetlenebbek, motiválatlanabbak lesznek a dolgozók, s munkájuk hatékonysága is folyamatosan csökken.

Aktív életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, és ha itt sem tudunk magunk lenni, őszintén kommunikálni, akkor az életünk nagy része hazugságban fog telni, békétlen, örömtelen légkörben.

Munkahelyi problémái adódtak? Beszélne róla, de nem tud, nem mer kinek? Az Értékmozaik Műhely segít munkahelyi gondjainak feloldásában! Kapcsolat