Válási mediáció

A mediáció során általában eldől, hogy a pár együtt marad, vagy külön képzelik el jövőjüket a továbbiakban, de mindenképpen kizökkenti őket a megszokott, kiüresedett hétköznapokból, monotonitásból, s valamiféle változás áll be a kapcsolatukban.

Minden esetben a házasság, a kapcsolat megmentésére törekszem. Célom, hogy felismertessem a felekkel az értéket, közös gyermek estén megértessem, hogy a gyermek érdeke, védelme prioritást élvez. Sajnos, azonban vannak olyan helyzetek, amikor már annyira elmérgesedett egy kapcsolat, annyira megsérültek az érzelmi receptorok, hogy a szétválás mellett dönt a pár.

Ilyenkor nagy segítség lehet egy külső személy, a mediátor, aki segít közvetíteni a felek között, biztosítva az indulatmentes, egészséges kommunikáció feltételeit, hogy minél kevésbé sérüljenek, s hogy az elválás emberhez méltó legyen.
A kapcsolatnak ebben az állapotában a békés, közös megegyezésen alapuló szétválás kimunkálása az elsődleges cél.

A válási mediáció azoknak való, akik úgy érzik, a házasságuk menthetetlen, mégis keresik a jövőbeni együttműködést, mert sok szál összeköti őket: közös gyermeket nevelnek, közös a vállalkozásuk stb.