Mit kínál a Párkapcsolati klinika?

"A házassági papír nem egy lekötött bankbetét, ami törvényszerűen kamatozik, hanem egy olyan vállalkozás, amibe ha nem fektetünk folyamatos munkát, automatikusan tönkremegy."                        (V. Varga Zoltán)

A házasság olyan,mint egy kert: jól meg kell tervezni, tudatosan, mit hova ültessünk, s ápolni, gondozni kell. Megától sohasem lesz ápolt, virágos. Magától semmi jó nem fog történni: csak a gaz nő. A házasság, egy párkapcsolat is ilyen, magától csak halad előre, szépen-lassan a veszedelem felé.

Ahogy a kertet, a házasságot is tervezni, gondozni kell. Ha ápoljuk, akkor jó illatú, gyümölcsöző termést remélhetünk. Nem jelenti, hogy nem lesznek kövek az úton, vagy nem jön zivatar, de hiszem, s tapasztalom, hogy minden jól kezelt, helyesen tanácsolt akadály egy új lépcsőfpokot jelent a házasságban.

A jó házasság két ember közös munkájának együttes eredménye! Ahogy a kertépítéskor a kertész tervez, tanácsol, úgy leszek én is a párok mellett segítőként.

  • Házasságra felkészítést tartok pároknak:

    boldog házasságra készülőknek segítek, hogy ne csak az odavezető út legyen eseménydús és izgalmas, hanem a szürke hétköznapokban, a házasság eseménytelenebb időszakaiban, a családi élettel együtt járó nehézségek ellenére is az öröm, a hűség, a  boldogság lehessen a jellemző.

A sikeres felkészítéshez és házassággondozáshoz egyaránt nagy szükség van:

  1. a helyes önismeretre,
  2. az asszertív kommunikációra,
  3. a rugalmas konfliktuskezelésre és
  4. a szemléletmódváltásra!

Ezek mindegyikéről (és még nagyon sok minden másról, ld. tovább) alaposan beszélgetünk a találkozások alkalmával,s a későbbiekben lehetősége van valamennyi párnak, hogy egy kommunikációs/konfliktuskezelési/szemléletváltó tréningen a legszükségesebb gyakorlatban is alkalmazható alapokat elsajátítsa.

Kérdés vagy jelentkezés esetén írjon a Kapcsolat menü űrlapján, vagy hívjon a 06/ 30 8 222 318-as számon!