Bella Girl: Nagyobb Ő * Értékmozaik - A cölibátus az életemre tört

Ritter Ida kötete két „könyvből” áll, amelynek az első része, a Nagyobb Ő címet viseli. Tudjuk, mit idéz fel mindenkiben a nagy Ő…, a melléknév középfok jelét elhagyva: az igazit, a neki rendeltet és az egyetlen, az ideális férfi/nő képzetét kelti. A borítón a Nagyobb Ő-t koszorúzza egy dísz. A Nagyobb Ő Isten, a mindennél nagyobb, még a „nagy Ő”-nél is! Már a borító nőies finomságában és a szellemes nyelvi játékos címadásban is megjelenik a két legfontosabb téma: a szerelmi történet és az Isten által való vezetettség. A vezetett élet.

A kötet első része két párhuzamos életutat rejt, egy regény, amelyben feltárul az olvasó előtt Ida és Nándi gyermekkora, ifjúsága, a katolikus ifiben eltöltött időszak, a félve szárba szökkenő szerelem, a közös úton való elindulás félénk bátorsága, a megtérés, a személyes reformáció, a családalapítás örömei, egyszóval egy családtörténet a rendszerváltást követő időkben… Ám a maga nemében mégsem tipikus, ahogy ezt az alcím sejteti: „Katolikus papból lett református lelkipásztor feleségének vallomása”.

De nem a regényesség az elsődleges cél. Nem is a „love story.” Nem is egy szerelmes lány vívódásai… Hanem a bizonyságtétel arról, hogy Nagyobb Ő, azaz Isten mindennél nagyobb: „Bizonyságom az, hogy Isten nagyobb mindennél. Ő nagyobb a múltunknál, a fájdalmainknál, a betegségeinknél, a csalódásainknál, a hiányainknál, a függőségünknél. Ő nagyobb a sebeinknél, a meg nem értettségünknél, a magányunknál, a kilátástalanságunknál, a szégyenünknél. Ő nagyobb a szorongásainknál, a kétségeinknél, a félelmeinknél, az önsajnálatunknál. Ő nagyobb a világnál, Ő nagyobb a halálnál, mert legyőzte azt. Ő mindennél nagyobb!” (Ritter Ida)

Kötetemről egy négyoldalas cikk jelent meg a Bella Girl 2020. szeptemberi számában. Nyomtatott formában olvasható, bővebben: Nagyobb Ő * Értékmozaik - Bella könyvajánló ; A cölibátus az életemre tört.

A kötetről bővebben, a könyv megvásárolható.