Lapozz bele Ritter Ida Nagyobb Ő * Értékmozaik kötetébe!

A lap aljára tekerve (csatolmányként PDF) beleolvashat az érdeklődő olvasó 2020. júniusában megjelent kötetembe. Az 550 oldalból ízelítőül töltünk fel részleteket - folyamatosan frissül.

Minden jog fenntartva! E kiadvány a kiadó vagy a szerző írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészben nem másolható, nem sokszorosítható, nem tárolható visszakereshető rendszerben, nem tehető közzé sem elektronikus, sem más formában.

Az olvasói visszajelzésekből szemezgettem:

"Igazi mestermű, mert érződik rajta, hogy tényleg a Mester irányította. (...) Úgy vélem, hogy korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja ebben a könyvben azt, amit keres, vagy amit éppen nem tudja, hogy keres, de ráadásként megkap. 
Hálásan köszönöm, hogy a könyv által rendezett utazásban én is részt vehettem. A nyaram egyik legnagyobb, legszuperebb ajándéka, élménye, a legek-legje volt. Leírhatatlan amit érzek.
Áldás, békesség! Vagy ahogy mi mondjuk itt, Erdélyben: Békesség Istentől!" (Madaras Szilvia, 19 éves - Kibéd)

"Szeretem az életrajzi regényeket, de a "Nagyobb Ő" sokkal többet nyújt az olvasójának. Igaz hitben járó, sok élettapasztalattal rendelkező, jót, rosszat megérő, átélő család életútja ez. Isten vezetése, áldása a gyötrelmekben úgy, mint a boldogságban mindig jelen volt és van életükben. A színesen elénk /olvasó/ tárt gyermekkor, ifjúkori küzdelmek, harcok majd a boldogélet , mind-mind nagy élményt ad olvasásakor. A legnagyobb értéke mégis az, hogy minden epizódhoz, történethez kapcsolódik egy-egy bibliai idézet, vers a magyarázatával együtt. Sok bölcsességet, helyes életvezetési tanácsokat kapunk a könyv által. Tanító, bátorító, őszinte, ha kell szókimondó, de szeretetteljes, megbocsátó, alázatra intő. Mindenkinek szeretettel ajánlom." (Irén, 70 éves)

"Kedves Ida! Olvasom a könyved, örömmel és borzongassal tölt el. Örömmel, hogy még van ilyen hit szerelem Isten és ember, ember és ember között, nagy bizonysagtétel az életetek.. Sok erőt kitartást, áldott szolgálatokat kívánok nektek. Borzongassal tölt el a könyv, hogy volt erőd újra átelni ezeket Nándiva l együtt. Szerintem megint felkavartad az állóvizet, hogy a te szavaiddal éljek. Az őszinteséged lefegyverző." (Gállné Ildikó, 61 éves)

"Csak csodálni tudtam azt az alázatot, ahogy a nehéz, megpróbáltatásokkal teli helyzeteket elhordoztátok, és mindig megláttátok benne, hogy Isten akar keresztülvinni Benneteket, egészen a célig. Ott volt a betegséged, gyermeked elvesztése, férjed betegsége, a sok küzdelem jött egyik a másik után, de azt láttam, a tekinteted, majd a közös életben a tekintetetek mindig az Úrra nézett, Őrá figyeltetek, és kerestétek mi az Ő akarata. A Nagyobbnak az akarata, és nem a Tiétek volt az elsődleges, hanem az Övé." (Schönfelderné Magdi, 70 éves)

"Azt hittem, hogy a közös buszozás 3 éve alatt egy nagyon szép lelkű lányt ismertem meg Benned. Most, hogy olvasom a könyved, annál sokkal több vagy. Egy nő, aki fel meri vállalni a gyengeségeit, és erősségeivel nem kérkedik; megmutatod, hogy mindezek még közelebb visznek az Úrhoz. Lapról lapra segít elmélyíteni a hitemet. Nyelvi szempontból is élmény olvasni, nagyon tetszenek az "elèm élni" , az "elhordozhatatlan" és a "nincs vele dolgunk" kifejezések, és jelentésüket is próbálom magamévá tenni. Köszönöm!" (Dr. Németh Szilvia, 44 éves)

"Lehet, hogy nagy szavaknak tűnik, de gyakorlati kézikönyvnek, keresztény életkalauznak javaslom, mert egy az egyben a Biblia üzenete tárul az olvasó elé; ebből bárki megtanulhatja a lényeget az örömteli keresztény élethez, ezért ajánlom TANKÖNYVnek (is) vagy kötelező olvasmánynak. Egyszerűen lelkes lesz tőle az ember." (Tóth-Kása Sarolta, 62 éves)

"Ha egy szóval jellemezném a véleményemet: "letehetetlen." Gördülékeny stílusú, belső érzelmeket, kételyeket és Isten válaszát meghallgató és nagyon őszinte írónő könyve ez, melyben éreztem a rengeteg szeretetet, amellyel íródott. Értékes eszmefuttatások, lenyűgöző irodalmi tudás - ez volt az egyik fő érzésem, az őszinteség kiemelése mellett. Hatalmas munka, - öröm volt olvasni. Kezdő és gyakorlott hívőknek is lebilincselő a sok bibliai idézettel is átszőtt műl. Mit is mondhatnék? Letehetetlen, és számomra többszöri elolvasásra méltó értékes ez a mű. Köszönöm hogy ekkora élményt kaptam!" (Vargáné Jutka)

"Nagyon nagy dolgot vállaltatál fel a könyv megírásával. Az emberek ismernek benneteket, őszinte szeretetteljes életeteket, ismerik a családotokat, az Úrhoz való kapcsolatotokat, hitelesek vagytok, és ettől lesz hiteles ez a könyv is. Összeállnak a mozaikdarabok, utat mutat, visz az úton a boldogsághoz. Ez a könyv olyan sok fontos dologra hívja fel a figyelmemet,teljesen magával ragad, jegyzetelek, vagy lefotózok egy-egy kis részletet, mert nem akarom elfelejteni! " (Hamarné Csorba Etelka, 70 éves)

"A könyvet kézbe véve már kívülről is teljesen „idás” volt, és az őszinte hangnem sem lepett meg, hisz ők a valő életben is így élik elénk hitüket. Látjuk az egész család szolgáló lelkületét, a fontosak elé tett Leglényegesebbet, halljuk a „nem mindenki elvárása” szerinti prédikációkat. Nagyon sok mindent tanultam már Idáéktól, ami könnyebbé teszi keresztyén életemet. Például, hogy nem minden mögött a büntetést keresni. (...) Megtanultam már a jó lemezt feltenni, szemüveget cserélni sokszor, nem megsértődni, ha adott helyzetben olyan kritikát kapok, ami tényleg nem Isten szerinti életre vall, a halálhoz is nagyon másként állok, mert korom ellenére túl sokszor kellett átélnem az utolsó heteket, nem némán. Megtanultam elengedni dolgokat, amire már nincs hatásom. Megtanultam, hogy ne keressek a szavak mögött másodlagos tartalmat, és már néha vissza is kérdezek. " (Csipakné Kolmann Ágnes, 46 éves)

"Kedves Ida! Kellemetlen helyzetbe kerültem, mert nem tudom letenni a könyvedet. Rabul ejtett. Köszönöm Neked!" (Erzsébet, tanítónő)

"A mű teljesen magával ragadott. Az ok pedig: az az Istennel való kapcsolat, amit végig láthatunk, az a tiszta, szeretetteljes hit, amit elénk állít a történet. Egyszerűen elképesztő érzés volt olvasni, mennyire más mindent az Úr Istenre bízni, az ő útját járni, és minden nap hálát adni mindezekért. Azt éreztem, én is ezt akarom! Én is ugyanígy minden nap hálát akarok adni Istennek, vele szoros kapcsolatba kerülni és ezt a saját családomba is továbbvinni." (Hamar Katalin, 19 éves)

A könyvről bővebben, a könyv megvásárolható.